Aktiviteetit

Kesä aktiviteetit

Maastopyöräily

Vuokatti Ski Service vuokraa maastopyöriä ympäri vuoden! Valikoimassamme on Cube, Orbea, Tunturi ja Felt-merkkien fatbiket ja maastopyörät. Niin aloittelijoille kuin haastavaampaankin ajoon tottuneille sopivat fatbiket ovat kuin tehty Vuokatin maastoihin. Vuokrattavissa on myös suositut sähköfatbiket, jotka mahdollistavat pidemmätkin maastoajot mäkisissä maisemissa!

Vuokatti Ski Servicen kautta voit hankkia laadukkaan pyörän myös omaksi. Myymme kaikentyylisiä pyöriä niin työmatka- kuin harrasteajoon! Voimme tilata juuri sinulle sopivan pyörän ja myös koota sen ajovalmiiksi.

Safari

Kiinnostaisiko sinua maastoautosafari? Maastosafarilla saat nähdä Vuokatin parhaimmat puolet ja nauttia luonnosta. Voit halutessasi tutustua Vuokaitn häkellyttäviin metsäreitteihin ajamalla itse, tai sitten voit tulla kyytiin ja nauttia luonnosta ilman muita huolia.

Mikäli kaipaat hieman rauhallisempaa kokemusta, saattaa maisemasafari olla juuri sinua varten. Tai kenties kaipaat enemmän vauhtia, jolloin Maasto- & Off-road safarit ovat juuri sinulle!

Kalastaminen, melonta tai kenties karhunkatselu?

Lenkkeile, sauvakävele, pyöräile, suunnista ja vaella luontopoluilla tai Vuokatin vaaroilla (n.100 kilometrin retkeilyreitistö). Syksyisin voit marjastaa ja sienestää lähistön metsissä.

Ui, melo tai kalasta Nuasjärvessä, jonka lapsiystävällinen hiekkaranta kutsuu vesileikkeihin. Käytössä on veneitä ja kanootteja.

Alueellamme on lentopallokenttä ja runsaasti tilaa ryhmien erilaisille peleille ja kisoille, mm, Frisbee golfia varten.

Talvi aktiviteetit

Hiihtäminen & Maastohiihtoladut

Hiihdän suomen parhailla laduilla. Vuokatin latureitistön (ala- ja ylämaasto) kokonaispituus on 150 kilometriä, joista 120 kilometriä kunnostetaan joka talvi molempia hiihtotapoja varten. Latuja huolletaan päivittäin Vuokatti Sport Olympic Center vaatimusten mukaisesti, mikä takaa huipputason ladut myös harrastehiihtäjille.  Valaistua latua Vuokatissa on 32 kilometriä. Valoja ei sytytetä, jos pakkasta on -20 astetta tai enemmän. Niin Ala- kuin Ylämaaston lenkit lähtevät Vuokattihallin parkkipaikalta. Turvallisuuden parantamiseksi laskuissa käytämme levennettyä latupohjaa.

Laskettelu ja lumilautailu

Vuokatti tarjoaa erinomaiset puitteet lasketteluun ja lautailuun.
Rinnevalikoimasta sopivaa laskettavaa löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneille laskijoillekin.

Hupikukkulan ja Maxin Lumimaailman alueilla on helppo opetella ja tutustua laskemisen saloihin.
Lastentalo Hupilassa on mukava pitää taukoa koko perheen kanssa, leikin ja välipalan merkeissä.

Snowparkista jokainen löytää omalle tasolleen sopivaa uutta ja hauskaa kokeiltavaa.

Vuokatin Hiihtokoulun ammattitaitoisessa opissa tutustut laskemisen saloihin tai hiot laskutekniikkaasi vieläkin paremmiksi.

Huskysafari

Lähde mukaan unohtumattomalle koiravaljakkoajelulle! Innokkaat ja ystävälliset huskymme odottavat sinua vierailulle rekikoirakeskukseemme jokaisena vuodenaikana.

Koiravaljakkoajelu sopii kaikenikäisille. Voit ajaa valjakkoa itse tai nauttia kyydistä reessä istuen. Kahden ajettavassa reessä lapsikin pääsee kuljettajaksi, sillä varsinainen pääkuski varmistaa ajolinjat ja jarrutuksen toisen ohjaajan paikalta.

Ensimmäisinä talvikuukausina valjakkoajelut alkavat 0,5 kilometrin pituisella ringillä. Heti lumitilanteen salliessa valikoimaan lisätään 6 kilometrin lenkki. Sydäntalvella ohjelmistoon kuuluvat myös useamman tunnin safarit, kuten unohtumaton revontuliretki soihtujen valaisemalle saarelle ja sen tunnelmalliseen jurttaan. Tt

Vuokatti Safariksen laumaan kuuluu yli 80 ystävällistä rekikoiraa. Keväällä, kesällä ja syksyllä huskyt vetävät pyörillä kulkevaa erikoisvalmisteista kärryä – Huskymersua!

Vuokatinrannassa riittää toimintaa, näkemistä ja kokemista kaikkina vuodenaikoina.