pos-vr2-top4
pos-vr2-top5

 

nuorten-laudat-puolikasSeurakuntien diakonia-, lapsi- ja nuoristyö ovat löytäneet Vuokatinrannan sopivaksi retkikohteeksi. Retken vetäjien apuna ohjeman rakentamisessa ovat käytettävissä Vuokatinrannan väki sekä koko Vuokatin alueen runsaat ohjelma- ja hyvinvointipalvelut. Kun kerrot toiveistasi, voimme rakentaa sinun ryhmäsi näköisen retken!

Nuorison suosiossa ovat erityisesti laskettelurinne ja Angry Birds -aktiviiteettipuisto. Näihin vierailuihin on helppo lisätä Vuokatinrannasta ruokailu- ja majoituspalvelut. Sulan maan aikana uimarantamme ja laajat ruohokenttämme kestävät isommankin porukan touhut.

 

ihanat-mummot-vaarallaMyös diakoniatyön retkille Vuokatinranta asettuu oivaksi kohteeksi. Toukokuussa tullaan ihastelemaan talven jälkeen heräävää luontoa ja elo-syyskuussa hurmaavat ruskan värit. Retket kestävät yleensä kahdesta kolmeen päivään. Vuokatinrannan väki osallistuu hengellisen ohjelman tuottamiseen yhdessä retken vetäjien kanssa. Meiltä voit myös tilata opastuksen patikkaretkelle, bussiretken rajaseutukirkolle Lentiiraan tai Kajaanin kulttuurikierroksen.

 

 


paarakennus-ulkoa-kesaYhteiset tilat ja piha-alueet

Päärakennus

Päärakennuksen sali muodostuu kahdesta samankokoisesta, haitariovella eristettävästä tilasta: valoisasta kirkkosalista ja ruokasalista.

Useimmiten kirkkosalin puolelle järjestetään istumapaikat enimmillään 60 osallistujalle. Opetustilanteessa saadaan 30 pöytäpaikkaa. Ikkunaseinän luona on alttari kaiteineen ja risti seinällä. Pitkällä seinältä löytyy Vuokatinrannan ylpeys: taiteilija Eeva Ryynäsen veistämä massiivinen puuteos kymmenestä neitsyestä. Piano, äänestoisto ja tv on myös tässä tilassa.

ruokasalissa-syodaanRuokasalin puolella on vakiona ruokapöydät tuolineen 60 hengelle. Ruoka jaetaan kahdelta puolelta otettavasta puffet-pöydästä. Salista pääset suoraan terassille, jossa kesäajan on pöytäpaikat 24 vieraalle. Terassilta näkyy ympäri vuoden upeat auringonlaskut Nuasjärven Jäätiönlahteen.

Ruoka---kirkkosali-1

Aulassa on sohvaryhmä 10 hengelle sekä hengellisen kirjallisuuden ja äänitteiden myymälä. Pienimuotoinen Israel-näyttely sekä hiljainen huone löytyy myös päärakennuksesta.

 

Takkis-luokkaTakkis-oleskeluTakkis (rantarakennus)

Rantasaunojen lisäksi takkahuone sijaitsee vain muutaman metrin vesirajasta sijaisevassa Takkiksesta.

Takkatilaan mahtuu pöytäpaikoille 30 istumaan. Sohvien ja löhöilytyynyjen kanssa rennompaan hetkeen voi osallistua jopa 50 henkeä. Pitkän seinän täyttää ikkunarivistö järvelle. Tilan päädyn täyttää iso kuultokudos vaaramaisemasta ja risti. Sähköpiano ja äänentoisto löytyy myös tästä tilasta.

Kahdessa saunassa mahtuu olemaan yhtä aikaa löytyissä toistakymmentä kylpijää. Tilavammalla puolella on laudepaikkoja kymmenkunta. Pienemmällä puolella vastaavasti niitä on viisi. Molempien saunojen pukuhuonetiloja voi käyttää myös pienryhmien kokoontumistiloina. Saunoista voit hypätä laiturista hieman muuta ranta-aluetta syvemmäksi ruopattuun veneväylään

Rantarakennuksessa on pyykinpesutila koneineen ja kuivaushuone.

kota-sisältäKota

Kota tarjoaa tunnelmallisen tilan päivän kokemusten jakamiseen nuotion äärellä. Lettuja ja makkaroita pääsee paistamaan jopa 30 hengen väkijoukon kanssa. Keittiömme valmistelee monipuoliset tarjottavat myös tähän tilaan. Voimme järjestää vaikka kynttiläkujan, jota pitkin on tunnelmallinen vaeltaa kotaan. Tilassa on pehmeä sähkövalo.

 

Teltta

Kesäaikana pallokentän päätyyn nostetaan suurteltta. Esiintymislava, siirrettävät penkit, hiekkapohjan päälle levitetty viira, tehokkaat valaistus ja äänentoisto ovat elementtejä, jotka voivat auttaa sinua järjestämään vaihtelua toimimiseen alueellamme.

piha-kesalla

Piha- ja ranta-alueet

Vuokatinrannan noin kolmen hehtaarin kokoinen, suorakaiteen muotoinen alue, mahdollistaa useat yhtäaikaiset toiminnat. Alueen katseenvangitsijana on huikea näkymä Nuasjärvelle.

Laajat piha-alueet nurmi- ja pallokenttineen mahdollistavat monenlaiset pihapelit ja ryhmän jakautumisen tarpeen mukaan pienempiin ryhmiin. Pihapiiriin sijoittuu pienille lapsillekin sopiva uimaranta. Vieraidemme käytettävissä on soutuveneitä ja kanootteja sekä erilaisia ulkopelivarusteita.

ranta-raakaVuokatinrannan käytössä on vajaa 300 metriä rantaviivaa, alueen leveys on vähintään 100 metriä. Asfaltoitua aluetta on vain sisäänkäynnin kohdalla olevalla paikoitusalueella. Korkeita mäntyjä ja erilaisia kuusilajikkeita löytyy alueelta ihasteltaviksi ja vakioasukkaiden oravien kiipeiltäväksi. Hiekkainen maaperä imaisee sisäänsä helposti rankemmatkin sateet. Lisäksi käytössämme on pienikasvuista sekametsää.

Kaksi tulipaikkaa, toinen kodan ja toinen ruohokentän läheisyydessä ovat tietysti myös käytettävissä.

Käytä ympäristöämme ryhmäsi tarpeisiin, olipa se rymypallo-ottelu tai Jerikon muurin rakennus!

KattausRuokapalvelut

Keittiömme valmistaa kotiruokahengessä evästä, joka kerää jatkuvasti erittäin hyvää palautetta. Puffetlinjastosta on helppo valita oman suun mukaisia antimia. Kaikki ruuat valmistetaan laktoosittomana. Monimutkaistekin diettien toteuttamisesta on syntynyt kokemusta keittiöväellemme.

Perusrunkomme on aamupala, lounas, päiväjuoma, päivällinen sekä iltapala. Tämän lisäksi voit toivoa retkieväitä, kotaan sopivaa ruokailua tai mitä ryhmänne kaipaa.

Emme tarjoile alkoholipitoisia juomia.

 

Sijainti ja ympäristö

Mitä muistat Vuokatista heti? Kylpylä ja laskettelurinne? Sijaitsemme kaikkien näidenkin ydinpalveluiden keskellä. Urheiluopistollekaan ei matka rasita. Meidän etunamme on rauhallinen, turvallinen ja itsemme hallinnassa oleva alue.

Turhia lupailematta on helppo kertoa, että Vuokatissa ei liikkumismahdollisuudet ja polut lopu kesken! Poluille, laduille ja marjastamaan pääset suoraan majapaikastasi.

Vuokatti-kartta

Vuokatinrannantie-2-k-etup-muokattu-pidennetty

Majoitusvaihtoehdoissa on mistä valita

Vuokatinranta tarjoaa ympärivuotisesti monenlaista majoitusta erikokoisille ryhmille. Kesällä 2012 valmistuneissa korkeatasoisissa lomaosakehuoneistoissa on täysin varustetut keittiöt, tilava ja viihtyisä sauna, takalla varustetussa olohuoneessa ja parvella TV-DVD laitteistot. Pesuhuoneesta löytyy pyykinpesukone, kuistilta kuivauskaappi ja vaatteiden silitysvälineistö.

Persoonalliset ja lämminhenkiset saunamökit tarjoavat majoitusta 6–8 hengelle. Mökeissä on hyvin varusteltu minikeittiö sekä TV, takka ja kuivauskaappi.

Hirsirakenteiset, tunnelmalliset takkamökit ovat kooltaan 23–30 neliötä. Mökeissä on minikeittiö, wc ja suiku sekä tuvassa TV ja takka.

Rantamökit ovat edullisin majoitusvaihtoehto. Myös niistä löytyy minikeittiö, WC + suihku ja TV.

Suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva retki Vuokatinrantaan. Soita jo tänään!

Sari-Anne Vauhkonen 050 340 0062

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 08 619 470

Toimisto palvelee maanantaista perjantaihin klo 9-16.

pos-vr2-right

  

  •  
  • Tykkää Vuokatinrannasta Facebookissa!