pos-vr2-top4

Poika & Maria Vuokatinrannan elävän musiikin torstai-illassa
9.3.2017 klo 19.00

ingressikuvaDuolaulajat Aarni ja Heidi Seppälä (o. s. Simojoki) ovat työskennelleet musiikin parissa kauan, Heidi lapsuudestaan asti, sillä laulajaisänsä Pekka Simojoen kautta musiikki on aina ollut vahvasti läsnä perheessä.

Aarnilla on laulutaidon lisäksi kehittynyt hyvä kitaransoittotaito. Heidi tuumii, että aviomies muistuttaakin paljon isää: ruskeasilmäinen kitaristi.

2016 alkuvuodesta julkaistun Kutsu-levyn duetoissa soivat osaavuus, aitous ja herkkyys saumattomasti yhteen. Hyvä sanoma tulee heidän kauttaan esille niin arjen muistoissa, surun keskellä kuin juhlissa. Lyriikka on elämänmakuista.
Debyyttialbumin saatesanat kuvaavat CD-levyn valmistumisen tarkoitusta: ”Tämä levy on meiltä teille rohkaisuksi, lohdutukseksi ja innoitukseksi matkalle”, myös kutsuksi Häneltä, joka varustaa matkalaiset. (Pentti Kuismanen levykustantajan sivuilla)

Laulava pariskunta pitää yllä hienovireistä taiteilijamystiikkaa. Heidän ristimänimiään ei löydy levyn vihkosesta eikä nettisivuiltaankaan. Hauska veto nykyisin niin helposti esille saatavan tiedon aikana. ”Poika” on vaikuttanut tiiviisti erään pääkaupunkiseutulaisen seurakunnan messuelämässä, ja ”Marian” suvusta löytyy muusikkoja muitakin.

Duo operoi esikoislevyllään klassisen lauluntekijäperinteen poutaisella niityllä. Tuuli tuo lännestä päin vaikutteita, americana-sävyjä, etenkin Pauli Halmeen pedal steel -kitaran myötä. Poika ja Maria jakavat vokalisoinnit ja biisintekokrediitit tasapuolisesti. Tasapainoinen parisuhde kuuluu levyn sanoituksistakin. Keskinäistä rakkautta riittää niin paljon että välillä kuulija jo miettii että riittäisikö vähempikin julkituonti.

Toisaalta levy on hieno ajankuva pariskunnan nykyhetkestä. Se sisältää mukavia runollisia mielikuvia ja perinteistä kiinni pitävää gospelsanoituksia. Kutsu on nimensä mukainen levy, kehotus kuulijalle tulla mukaan hetkeksi pariskunnan elämään ja saamaan heidän taiteestaan. Pyyntö kannattaa kuulla, koska sisällössä on jaettavaa. Suosittelen muuten ottamaan duon keikoille. Kerran olen heidät itse pyytänyt ja ollut sisällön kokonaisuuteen kovin tyytyväinen. (Mikko Saari, Sana-lehden levyarvostelu)

Vuokatinrannan elävän musiikin iltaan on vapaa pääsy, tilaisuudessa kerätään kolehti Vuokatinrannan hengelliselle työlle.

Sydämellisesti tervetuloa!

pos-vr2-right

  

  •  
  • Tykkää Vuokatinrannasta Facebookissa!